concursdansezpentrutine
59 poze   3595 vizite

concurentii sezonului 4

Cezar (31 de ani) vrea să danseze pentru fratele său geamăn, Romeo, care poartă de la vârsta de 2 ani o proteză la piciorul stâng. Din maternitate, printr-o eroare medicală, lui Romeo i s-a atins mugurul de creştere de la picior. Până la vârsta de 18 ani el a suferit 15 intervenţii chirurgicale. În acest moment piciorul său este cu 18 cm mai scurt.

Şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns acest handicap, la vârsta de 13 ani Romeo a suferit şi un accident. A căzut de pe un bloc în construcţie de la o înălţime de 4 m. În urma căzăturii a intrat în comă. A fost operat de două ori la cap. Medicii l-au salvat de la moarte, dar o perioadă a avut semipareză pe partea stângă. Cezar a fost de faţă când a avut loc acest accident şi a rămas marcat de imaginea fratelui sau întins pe jos, cu ochii daţi peste cap sş plin de sânge. El îşi iubeşte nespus de mult fratele. A fost martorul suferinţei lui Romeo încă din copilărie. Familia sa nu-şi permite o proteză performantă care să-i ofere posibilitatea să se mişte mai uşor şi să nu mai aibă grijă că se strică. În ciuda faptului că suferă de diabet, Cezar spune că va face tot ce este omeneşte posibil să îşi ajute fratele.
Vasile (29 de ani, Tulcea) dansează pentru socrul său, Constantin Tincu, care suferă de ulcer varicos. Acesta are o rană deschisă la picior, care nu vrea să se vindece. A încercat foarte multe tratamente, a fost şi operat, dar degeaba. Are dureri foarte mari la picior şi, mai grav, se pare că boala avansează, căci i-a apărut o rană şi la piciorul drept.

Constantin este forţat să stea foarte mult în picioare, să muncească pentru a-şi întreţine familia. E singurul care aduce venituri în casă. Ar avea nevoie de un tratament de performanţă şi de repaus. Dacă boala avansează, atunci piciorul stâng va trebui amputat. După operaţie, Constantin ar trebui să renunţe la serviciu, căci slujba nu îi permite să ţină rana într-un mediu septic, aşa cum ar trebui. Şi i-ar fi foarte greu să renunţe, căci Constantin este singurul care întreţine familia. Deci Vasile luptă şi pentru un fel de pensie pentru socrul său.
Mihai Botezat (28 de ani) este profesor de religie la o şcoală pentru copii cu dizabilităţi din Câmpulung Moldovenesc. În urmă cu câteva luni, conducerea şcolii a fost sesizată că trebuie să elibereze în mai puţin de 2 ani clădirea care aparţine Consiliului Judeţean Suceava. Este o situaţie dificilă deoarece în această şcoală învaţă 207 copii care ar rămâne pe drumuri.

După o perioadă lungă de timp în care nimeni nu se implică, directoarea şcolii împreună cu alţi câţiva colegi au ajuns la o înţelegere: primăria să le dea terenul, de la “Dansez pentru tine” să obţină banii necesari construcţiei, iar Consiliul Judeţean să le dea mobilierul şi aparatura necesară (având în vedere că au şi ei o parte din aparatură). De asemenea, urmează ca manopera renovării clădirii să fie efectuată de către părinţii copiilor care învaţă la această şcoală. În momentul de faţă, Mihai îşi doreşte să-i ajute pe aceşti copii prin construcţia unei noi şcoli.
Ionel (21 de ani, din Tulcea) este un băiat adoptat care îşi iubeşte părinţii mai mult decât orice pe lumea asta. Împreună cu mama lui se confruntă zilnic cu greutăţile vieţii. Tatăl său este imobilizat la pat de aproximativ 5 ani, el fiind dependent de insulină şi în urma unor accidente vasculare cerebrale a rămas paralizat, neputând să-şi mişte mâna şi piciorul drepte (hemipareză dreaptă).

În momentul de faţă mama este singura care se ocupă de el, îl schimbă, îi dă de mâncare, îl spală. Ionel ştie că tatăl său nu se mai poate face bine, însă îşi doreşte să-i uşureze viaţa mamei sale care se chinuie cu toate treburile din gospodărie fără să se plângă. Lupta pentru a obţine un tratament pentru tatăl lui de 55 de ani.
Mirela are 18 ani şi este eleva în clasa a XII a, la Liceul Grigore Moisil din Tulcea. Mirela are ca hobby dansul. Dansează în două trupe conduse de d-na Elena Dumitrescu. Deşi la prima vedere lasă impresia unei tinere lipsite de griji, în cazul Mirelei realitatea este cu totul alta.

Îşi doreşte foarte mult să-şi ajute mama, în vârstă de 42 de ani, care în urmă cu 6 ani a fost diagnosticată cu cancer. În decurs de 6 ani a făcut 6 operaţii, ultima fiind o histerectomie făcută anul acesta, în luna Ianuarie. A încercat de-a lungul anilor absolut toate remediile, care mai de care mai ciudate, însă tot ce îşi doreşte este să nu mai stea cu teama că boala i-ar putea recidiva. Nici situaţia financiară nu este foarte bună, de aceea, chiar şi în situaţia în care e, mama Mirelei s-a angajat muncind 8 ore pe zi ca să mai câştige un ban pentru casă şi pentru fetele ei. Mirela îşi doreşte enorm de mult să o ştie pe mama ei sănătoasă. Vrea să nu mai muncească 8 ore pe zi şi nu vrea să o vadă stând cu grija că va fi dată afară de la serviciu. Ar dori să îi ofere o viaţă liniştită, după atât chin
Cristina are 23 de ani şi vrea să danseze pentru soţul ei, George, în vârstă de 23 de ani, care suferă de acromegalie. În luna septembrie a anului trecut acestuia i s-a descoperit o tumoare pe creier care secretă hormoni de creştere. A făcut o operaţie, însă fără succes, căci în România nu există aparatura necesară pentru aceasta intervenţie.

Din cauza acromegaliei, toate extremităţile lui George se măresc - mâini, faţă, picioare, maxilar, etc., în câţiva ani riscând să devină un monstru. Mai grav, sunt afectate şi organele interne, acestea mărindu-se la rândul lor şi apar astfel multe alte afecţiuni: diabet, pierderea văzului, a mirosului, dereglări nevrotice, etc. Singura şansă a lui George este de a face o operaţie în Germania unde să-i fie extirpată toată tumoarea şi astfel să se facă bine definitiv. Familia Stoicescu a luat legătura cu dr. Rudolf Falbusch (e profesor doctor la Institutul Internaţional de Neurochirurgie, director neurochirurgie endocrinologică - dr. Coculescu i-a pus în legătură cu dânsul), care îi aşteaptă pentru o programare, căci e operabilă tumoarea lui George. Din păcate cei doi tineri au o situaţie financiară foarte proastă şi nu au posibilitatea să meargă în Germania pentru operaţie. Cristina îl iubeşte la nebunie pe George şi ar face orice să îi salveze viaţa. Sunt împreună de 7 ani şi vor să-şi întemeieze o familie în adevăratul sens al cuvântului - cu copii, dar boala nu îi lasă. Ultima lor şansă este emisiunea “Dansez pentru tine”.
Claudia are 38 de ani şi este mama unei fetiţe de 3 ani. Ea şi-a dorit foarte mult un copil şi a făcut numeroase tratamente de fertilizare in vitro până când şi-a văzut visul împlinit. Atunci, când era cu adevărat împlinită, a primit mai multe lovituri: întâi a aflat că soţul o înşală, apoi că toată munca ei de 9 ani se duce pe apa sâmbetei deoarece toate bunurile soţului au fost confiscate de autorităţi pentru neplata unor datorii şi ultima, şi cea mai dureroasă, că are cancer ovarian şi ca este în metastază (boala atinsese două organe).

Cu mult noroc şi cu ajutor din partea doctorilor austrieci (prin căsătoria cu Franz Furpass, ea este şi cetăţean austriac), a reuşit să treacă peste acest episod dureros însă nu se ştie pentru cât timp, deoarece există posibilitatea ca boala să recidiveze. Fostul ei soţ are şi el numeroase probleme de sănătate, suferind până acum două pre-infarcturi şi riscă în orice moment să-şi piardă viaţa. În acest moment, are un dispozitiv implantat pe inimă care îl atenţionează înainte de a avea o criză cardiacă (pentru a evita astfel vreun accident). În urmă cu doi ani, acesta a suferit o intervenţie chirurgicală şi atunci i-a fost implantat acest dispozitiv care ajută la lărgirea aortei şi în acelaşi timp la o oxigenare mai bună a inimii. Claudia îşi face griji pentru Sarah, fetiţa ei de trei anişori, care şi-ar putea pierde ambii părinţi şi ar putea rămâne singură. Ar dori ca prin intermediul emisiunii, fetiţa ei să aibă o sumă care să îi asigure un viitor sigur, o casă, deoarece tatăl copilului este departe.
Marieta are 34 de ani. Ea este o persoană cu deficienţe de auz. Această ”boală” este ereditară. Atât mama cât şi tatăl suferă de aceste deficienţe. Pe lângă problema legată de auz, mama şi-a pierdut şi vederea. În ciuda problemelor de auz a urmat o şcoală normală, un liceu şi o facultate. A fost crescută într-un mediu foarte bun. Acum, Marieta luptă pentru a-şi aduce părinţii cât mai aproape de ea deoarece le este foarte greu singuri.

În momentul de faţă ei locuiesc în Vălenii de Munte şi speră ca într-o zi să fie cat mai aproape de fiica lor pentru a-i ajuta şi pentru a le fi alături zi de zi. Este o femeie extraordinară care transmite foarte mult, a tradus în limbajul surdo-muţilor imnul "Dansez pentru Tine", moment care i-a emoţionat până la lacrimi pe cei din sală. Este profesoară la Colegiul Griviţa însă, pe lângă serviciu, se ocupă de copiii deficienţi de auz, pe care îi învaţă să danseze, încearcă să îi integreze în societate. Chiar a făcut o grupă de dans formată din copii cu deficienţe de auz, “Fanaticii Tăcerii”, cu care a participat la festivalurile naţionale şi internaţionale de dans pentru surzi.
cristina stoicescu si alex velea
cristina stoicescu si alex velea
ionel petcu si delia matache
ionel petcu si delia matache
marieta sabiescu si CRBL
marieta sabiescu si CRBL
mihai botezat si ioana ginghina
mihai botezat si ioana ginghina
mirela tiron si dan bordeianu
mirela tiron si dan bordeianu
vasile roibu si oana nistor
vasile roibu si oana nistor
cezar spirescu si daniela gyorfi
cezar spirescu si daniela gyorfi
claudia furpass si mihai budeanu
claudia furpass si mihai budeanu

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.